Βιογραφικό

Η Νίκη Λιώτη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και ασχολείται με θέματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης, προγεννητικής φροντίδας και συμβουλευτικής γονέων. Ολοκλήρωσε το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης. 

 

Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά και ενήλικες ιδιωτικά στο γραφείο της από το 2016, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ή μέσω skype για ανθρώπους που ζουν εκτός Θεσσαλονίκης ή αδυνατούν να μετακινηθούν.

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ" - Υπηρεσία Υποστήριξης Ευπαθών Ομάδων.

Έχει εργαστεί εθελοντικά σε ποικίλους φορείς, όπως στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ" Κέντρο Υποστήριξης Νέων, στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ" Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, στην «Αχτίδα» Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β. Ελλάδος κ.ά.

Συνεργάζεται με το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής στην Θεσσαλονίκη, όπου εισηγείται σεμινάρια με θέματα «Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών», «Δημιουργικοί έφηβοι – Ευτυχισμένοι γονείς – Προετοιμάζοντας τους αυριανούς ολοκληρωμένους ενήλικες» και «Εσωτερική καθοδήγηση – Ανακαλύπτοντας τον σκοπό της ζωής μας».

Οργανώνει αφιλοκερδώς εργαστήρια στον χώρο της που απευθύνονται σε παιδιά ή εφήβους "Διαχειρίζομαι αποτελεσματικά το άγχος μου", "Είμαστε όλοι ιδιοφυΐες! Καλλιεργώ όλα τα είδη νοημοσύνης!" κ.ά.

Συνεργάζεται με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης όπου πραγματοποιεί εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης εφήβων αλλά και με παιδικούς σταθμούς με βασικά καθήκοντα την παρακολούθηση των παιδιών και τον συντονισμό σχολών γονέων.

Αρθρογραφεί για ποικίλα διαδικτυακά και έντυπα περιοδικά, ενώ, παράλληλα, παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες σχετικά με τα νέα δεδομένα στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής.

15894330_560276880830060_5919492281975460761_n.jpg

Διεύθυνση

Λεωφ. Δημοκρατίας 31, Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία

23140-28996

6948950371

Ακολουθήστε

  • Facebook
  • Instagram
  • Blogger

©2020 by Νίκη Λιώτη. Proudly created with Wix.com